eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fodor Gábornak még várnia kell

A két miniszterjelölt közül hétfőn csak Horváth Ágnes teheti le a miniszteri esküt, mert az ő bizottsági meghallgatása lezajlik a plenáris ülés kezdetéig, ami feltétele az eskütételnek. Fodor Gábor leghamarabb május 7-étől lehet környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter április 4-én nyújtotta be lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, aki április 6-ai hatállyal elfogadta azt.

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter viszont nem mondott le, nem váltották le. Ezzel együtt az SZDSZ ügyvivői testülete április 18-án Horváth Ágnest egészségügyi, Fodor Gábort környezetvédelmi miniszternek jelölte.

A szocialista Kökény Mihály vezette parlamenti egészségügyi bizottság hétfőn hallgatja meg Horváth Ágnest, így a 34 éves orvos-közgazdász már aznap elfoglalhatja a miniszteri bársonyszéket.

Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának MDF-es elnöke azonban csak szerdára hívta össze a testületet. Katona Kálmán döntése miatt Fodor Gábor leghamarabb május 7-én teheti le az esküt, május első hetében ugyanis nem ülésezik az Országgyűlés.

Ez azonban nem okozhat fennakadást. Persányi Miklós továbbra is teljes jogkörrel elláthatja feladatait, viszont a politikai ízlés szerint döntéseket már csak utódjával egyeztetve hozhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×