eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tizennyolc év alatt ingyenes a méhnyakrák elleni oltás a Belvárosban

Ingyen biztosítja az V. kerületi önkormányzat a méhnyakrák elleni védőoltást azoknak a fiataloknak, akik ezt kérik. Rogán Antal polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a vakcinák beadatásához előzetes háziorvosi ajánlás szükséges.

Az oltási sorozat három injekcióból áll, és csaknem 90 ezer forintba kerül. Rogán Antal özölte: az akció az önkormányzatnak akár 60 millió forintjába is kerülhet. Ennek az összegnek a felét a költségvetésben már el is különítették.

A belvárosi önkormányzat tavaly decemberben hozott határozatot arról, hogy az V. kerületben élő 18 év alatti fiatalok az orvosok által ajánlott védőoltásokat ingyen kapják meg - mondta az InfoRádiónak a városrész fideszes polgármestere.

Rogán Antal hozzátette: azért döntöttek így, mert fontosnak tartják a betegségek kialakulásának megelőzését.

Csak háziorvosi ajánlásra

A 18 éven aluliaknak járó ingyenes oltások körébe tartozik a méhnyakrák elleni is, amely a legdrágább ajánlott védőoltás.

A vakcinát csak azoknak adják ki, akik előzetesen a háziorvosuktól ajánlást kaptak.

A fideszes politikus közölte: valamivel kevesebb, mint ezer fiatalt érinthet a kezdeményezés, mert bár a kerületben körülbelül háromezer 18 év alatti él, az orvosok az oltást csak 12-13 éves kortól ajánlják.

Rogán Antal hozzáfűzte: a vakcina gyártójától kedvezményt kapnak, mivel nagy tételben vásárolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×