eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Persányi meglepődött, hogy eddig maradhatott

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszterként számos olyan ügyet meg tud majd oldani, amelyeket egy szakpolitikus nem - mondta a hamarosan leköszönő környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Persányi Miklós.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter egy környezetpolitikai konferencia előtt az újságíróknak elmondta, hogy az új miniszterre rengeteg feladat vár: az Országgyűlés elé kell vinnie a nemzeti éghajlatváltozási stratégiát, a kormány pedig heteken belül várja a fenntartható fejlődés stratégiáját.

Tanulni kell a vízügyet

A miniszter szerint Fodor Gábor kötődik a környezetvédelemhez, hiszen többek között tagja volt a Parlament szakbizottságának, és jó kapcsolat ápol a civil zöld szervezetekkel.

Persányi Miklós ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a minisztérium által ellátott feladatok legnagyobb része a nem a környezetvédelemmel, hanem a vízüggyel kapcsolatos, ezzel pedig meg kell ismerkednie a jelöltnek, ha "bekerül a darálóba".

A miniszter elismerte: a környezetvédelem nincs a politikai reflektorfényben, ennek ellenére úgy gondolja, eredményes munkát végzett.

Példaként említette többek között a zengői NATO-radarállomás, a verespataki aranybánya, a Rába habzása, a megújuló energia preferálása, a Natura 2000 program és a nemzeti kiosztási terv.

Mi lesz vele?

A miniszter kijelentette: saját távozását valóban fontolgatta már, de nem árulta el, miért. Hozzátette: ő maga is meglepőnek tartja, hogy ilyen sokáig egyetlen ember, és ráadásul szakember állhatott a tárca élén.

További terveiről Persányi Miklós nem nyilatkozott, csupán annyit mondott: több helyről kapott már ajánlatot, és beszél Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, mielőtt döntene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×