eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Fodor Gábor: "Méltán lehetek büszke"

A környezetvédelmi politika nem sikeres, a minisztérium észrevehetetlen - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Fodor Gábor, miután az SZDSZ ügyvivői testülete környezetvédelmi miniszter-jelöltnek választotta.

Miért vállalta el a feladatot?

Azért vállaltam el, mert fontosnak tartom, hogy Magyarországon erősítsük a környezettudatos gondolkodást. Azok az emberek, akik ott voltak mögöttem a pártelnöki választási kampányban, a hiteles politizálás, a politika becsületének a visszaszerzése mellett tették le a voksot. Én nagyon büszke vagyok erre az elnökválasztási eredményre. Õk joggal válják, hogy ezt mutassuk meg a politikai közéletben is. Ezt akarom megmutatni az ő segítségükkel.

Hogyan fog reagálni azokra a borítékolhatóan majdan érkező vádakra, amely szerint miniszterjelöltsége egyfajta vigaszdíj, illetve nem környezetvédelmi szakember, szemben az elődjével, Persányi Miklóssal.

Én azt gondolom, hogy politikus vagyok, és a minisztériumokat politikusok vezetik. Nincs ebben semmi szégyenkezni valóm, én a magam politikai pályáját olyannak tartom, amelyre, azt gondolom, hogy méltán lehetek büszke. Másfelől pedig az ember természetesen tudja, hogy vannak kritikusai. Én minden kritikának igyekszem megfelelni. Nekem az a dolgom, hogy a környezetvédelem ügyét politikailag erősítsem. Én nem tartom az elmúlt időszakot ebből a szempontból sikeresnek. Nem tudott a környezetvédelem politikailag sikeres lenni. Azt szeretném, ha a politikai súlya megnövekedne.

Miért nem tudott sikeres lenni?

Azért nem, mert észrevehetetlen tárca maradt az elmúlt időszakban. Azt gondolom, hogy sokkal jobban kell a magyar társadalmi köztudatban megjeleníteni azt, hogy itt fontos ügyek vannak, amelyek lényegesek mindannyiunk számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×