eur:
388.54
usd:
360.68
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megzsarolta a debreceni Kenézy kórházat a minisztérium?

Nem írta alá a debreceni Kenézy Gyula Kórház az egészségügyi finanszírozási szerződést, mert az intézmény vezetése úgy véli: nyilvánvaló hiba történt a feltételek megállapításakor. Ónodi-Szűcs Zoltán főigazgató az InfoRádióban elmondta: a régi szerződés alapján is több pénzt kapna a kórház.

A Kenézy Gyula Kórház főigazgatója az InfoRádióban hangsúlyozta: az onkológia, a kardiológia, a traumatológia és a gyermekgyógyászat terén külön-külön állapították meg a teljesítményvolumen-korlátot, ami azt jelenti, hogy innen nem lehet átcsoportosítani más területekre.

Az intézmény vezetése bírósághoz fordult az egészségügyi tárca ágyszám-csökkentési elképzelése miatt. Az intézmény főigazgatója elmondta: nem írják alá a finanszírozási szerződést, ha a minisztérium nem módosítja azt.

"Így kevesebb mint 110 millió forintból kellene fenntartanunk havonta 600 ágyat, ami elegendő lenne egy 120-130 ágyas intézmény működtetésére. Ez azt jelenti, hogy sokkal rosszabbul járunk annál, mint amit egyébként zsarolásként a minisztérium felénk megfogalmazott" - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán.

"Ennél csak több pénz" juthat

A főigazgató hozzátette: azt kérte az OEP-től, hogy "ezt a nyilvánvaló hibát korrigálják és akkor mi igyekszünk megfelelni a feltételeknek". Ónodi-Szűcs Zoltán szerint jelenlegi formájában nem tudják aláírni a szerintük hibás szerződést.

A Kenézy Gyula Kórház főigazgatója hangsúlyozta: a régi szerződés alapján az intézménynek jutó pénz "ennél csak több lehet". Az igazgató hozzátette: előfordulhat, hogy ki kell tolniuk műtéteket, de ennek nincs köze a szerződés aláírásához, inkább ahhoz, hogy egyre kevesebb pénz jut a betegekre.

"Amikor a kvótát elértük, akkor a műtétet át kell tolnunk egy hónappal későbbre, mert nem mi vagyunk az esetek finanszírozói, hanem a pénztár. Ha nem fizetik ki nekünk, akkor nem tudjuk elvégezni ezeket a műtéteket" - jelentette ki Ónodi-Szűcs Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×