eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

BKV: ellenőröket mindenhová!

Folyamatos jegyellenőrzést, a metrókhoz beengedő kapukat, a felszíni vonalakra pedig első ajtós felszállás bevezetését tervezi a BKV új vezérigazgatója.

Antal Attila a Népszabadságnak adott interjúban elmondta: a mostaninál igazságosabb díjrendszer kidolgozását is megkezdték, egyelőre azonban nincs határozott válasz arra a kérdésre, hogy milyen árváltozások lesznek.

A BKV vezetője a járművekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon jó lenne minden vonalra új típusokat venni, de erre nincs pénze a BKV-nak.

Szerinte nem is kell feltétlenül új kocsikban gondolkozni, jó példa erre a hannoveri villamosok megvásárlása. Hozzátette: a Németországban leselejtezett szerelvények még legalább húsz évig jól üzemelnek nálunk.

Ezt a megoldást a trolik, de még a buszok esetében is el tuja képzelni Antal Attila.

Jó megoldás lehet még erre az alvállalkozók bevonása is, akik egy-egy járat üzemeltetését csak új járműparkkal kaphatják meg. Igaz, kevesen alkalmasak erre, de meg lehet találni őket - vélekedett.
Antal Attila nem tartja kizártnak azt sem, hogy a HÉV-re is találnánk olyan üzemeltetőt, amelyik új szerelvényeket állítana forgalomba a vonalakon.

A digitális tábla lesz az oktatás új slágere

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a kormány 40 milliárd forintot különített el, amelyből 35 ezer digitális tantermi tábla vásárlását szeretné megvalósítani.

Kérdéses, hogy az interaktív táblák mennyire jelentenek segítséget az összevonásoktól és bezárásoktól tartó iskoláknak, amelyekben sokszor fűtésre és nyomtatópapírra sincs elég pénz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×