eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ragaszkodik a polgári világhoz a Heti Válasz

Csütörtökön jelent meg a Heti Válasz háromszázadik lapszáma. A hetilap főszerkesztője szerint az újság életében a 2004-es esztendő hozott fordulatot; azóta hétről hétre növekszik az eladott példányszám.

Borókai Gábor emlékeztetett arra, hogy már a lap alapításakor jó erőket toboroztak össze, és kezdtek el velük egy intellektuális terméket előállítani, de a piaci visszajelzés nem volt túlzottan sikeres.

Emiatt kellett 2004-ben tulajdonost váltani, megváltozott a menedzsment, valamint némileg átalakult a szerkesztőség is. 2004. november elején jelent meg az új típusú Heti Válasz, azóta negyedévről negyedévre egyre nagyobb iránta az érdeklődés, egyre nagyobb a példányszám - hangsúlyozta a lap főszerkesztője.

Borókai Gábor szerint a lap legnagyobb erőssége a szavahihetősége, a mértéktartása és a kiegyensúlyozottsága.

"Ez utóbbi alatt azt kell érteni, hogy nekünk van egy világos elképzelésünk arról, hogy Magyarországon kulturális értelemben okvetlenül, de politikai értelemben is egy polgári világnak kellene bekövetkeznie, az tenne jó hatást az országra. Ennek van stílusa, hangvétele, beszédmódja, érvkészlete és mi megpróbálunk ehhez ragaszkodni, függetlenül attól, hogy politikai pártok pillanatnyilag képviselik-e ezeket az értékeket" - fejtette ki a főszerkesztő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×