eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elvették a hajléktalanok holmiját a takarítók?

Súlyos váddal illette a Fővárosi Közterület-felügyeletet egy civil szerveződés. Állításuk szerint a közterület-felügyelők kizavarták az esőre az egyik aluljáróban élő hajléktalan-csoportot. A közterület-felügyelet szóvivője azt mondja, hogy munkatársai szabályosan és emberségesen jártak el.

Egy fővárosi civil érdekvédő szervezet azt állítja, hogy a közterület-felügyelet szerdán erőszakkal kiüldözte a hajléktalanokat a Lehel téri aluljáróból. Az Utca Embere Önkéntes Hálózat szóvivője, Misetics Bálint az InfoRádiónak azt mondta: a közterület-felügyelők az aluljáró takarítására hivatkozva elvették néhány hajléktalan személyes holmiját.

A Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője szerint munkatársaik szerdán reggel csak felszólították a Lehel téri aluljáróban élő hajléktalanokat, hogy menjenek el onnan, mert takarítani és fertőtleníteni kell a területet. Janocsek Ferenc hozzátette: nem vették el a hajléktalanok személyes holmijait, és a takarítás után visszaengedték őket.

Egy hasonló esetről korábban már beszámolt az InfoRádió, amikor a hajléktalanokat kiköltöztették a budapesti erdőkből és parkokból. A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete közölte: a Szociális Minisztérium megpróbálja szálláshoz, sőt munkahelyhez juttatni az összetákolt viskókban lakó otthontalanokat.

Magyarországon egyébként harmincezer hajléktalan él. Tízezren Budapesten tengődnek, és közülük hatezren állandóan az utcán vannak. Idén hétmilliárd forint jut hajléktalanellátásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×