eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pokorni: a vizitdíj csak Kóka volt cégének nyereség

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint a vizitdíj bevezetésének egyetlen nyertese Kóka János gazdasági miniszter volt cége, amely szoftvereket szállít majd egyes vizitdíj-automatákhoz.

Az ellenzéki politikus közölte: az elmúlt időszak hemzseg az olyan projektektől - vizitdíj-automaták, digitális táblák, kakakóbiztos számítógépek, Sulinet-hálózat - amelyekben az állam előírja, hogy közpénzből kitől mit kell venni, de a program végül csak egy valakinek jó: "a megrendelőnek és a megrendelő mögött álló korrupt embereknek".

"Csepp a tengerben Kóka János Meditcom cége, a vizitdíj-automaták szoftvere, de jól jelzi az egész hátteret. Hogy fordulhat az elő, hogy az egyik kormánytag előírja, a másik pedig leszállítja a szoftvereket?" - tette fel a kérdést Pokorni Zoltán.

Hátrány a volt tulajdonos?

A Meditcom Kft. ügyvezetője szerint az ilyen típusú sajtóhírek miatt kifejezetten rosszul jön a cégüknek, hogy egykoron tulajdonosuk volt Kóka János, jelenlegi gazdasági miniszter.

A cég egyébként nem szállít a vizitdíj-automatákhoz szoftvereket, hanem ezen rendszereket illeszti a kórházak betegadminisztrációs rendszeréhez.

Zsolnai Gábor az InfoRádiónak azt mondta: kormánytól és ellenzéktől független vállalkozásuk egy olyan piacon dolgozik, amelyen nem lehet nagy haszonra szert tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×