eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Molnár: a vártnál nyugodtabban indult a vizitdíj beszedése

A vártnál nyugodtabban indult el a vizitdíj fizetés rendszere a mai napon, sikeres volt bevezetésének előkészítése - közölte az egészségügyi miniszter.

Az elmúlt néhány óra tapasztalatai alapján elmondható, hogy az orvosok, egészségügyi intézmények felkészítése az új rendszer elindulására sikeres volt - mondta Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

Hozzátette: a délelőtt folyamán mintegy húsz intézmény vezetőjével beszélt, figyelték az információs vonalakat, s a tapasztalatok e vélekedést támasztják alá.

Molnár Lajos bejelentette, hogy folyamatosan értékelik a tapasztalatokat, és ezeket várhatóan egy hónap után összegezik szakértőkkel, orvosokkal, egészségügyi szervezetekkel. Ha szükséges, a korrekciót elvégzi a tárca.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után közölte: büszkék a párt elképzelésein alapuló egészségügyi reformra.

Az SZDSZ azt szeretné, ha 2008-tól elindulhatna az egészségügyben a többbiztosítós modell; így az a cél, hogy még idén elfogadják az ehhez kapcsolódó törvényeket - tette hozzá a pártelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×