eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Főállatorvos: nincs bizonyított kapcsolat a brit és a magyar madárinfluenza között

Az országos főállatorvos keddi sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy bármilyen bizonyítható okozati kapcsolat lenne a nagy-britanniai és a magyar madárinfluenza-megbetegedések között.

Süth Miklós közölte: két magyarországi cég, a Bernard Matthews érdekeltségébe tartozó sárvári SáGa Foods és egy kecskeméti cég vitt Angliába és hozott be Magyarországra hőkezelt, valamint nyers baromfihúst.

A főállatorvos hozzátette: a szárnyasokat, amelyekből a kivitt termékeket készítették, a Nyugat-Dunántúlon nevelték, messze a fertőzött teleptől.

Nem etetik őket pulykamellfilével

Süth Miklós azért is megkérdőjelezhetőnek tartja a brit elképelést, miszerint a Magyarországról kivitt hústermékektől fertőződtek meg a brit szárnyasok, mert nagyon valószínűtlen, hogy az ottani baromfikat pulykamell-filével etetnék.

Az országos főállatorvos cáfolta azt az értesülést is, hogy az Angliából Magyarországra érkezett pulykahúsból virslit készítenének: Süth Miklós kijelentette, hogy a húst raktárba zárva tárolják.

Nincs bizonyíték

Nincs bizonyíték arra, hogy a brit szárnyasok Magyarországról fertőződtek volna meg, ahogyan arra sincsen, hogy az Angliából érkezett alapanyag vírusából sem fertőződtek meg a magyar baromfik.

A Baromfi Termék Tanács elnöke felszólalásában a brit sajtót bírálta.

Bárány László közölte: a madárinfluenza nem Rubik-kocka, nem a magyarok találták fel. Hozzátette: a baromfitermékek iránti hazai kereslet nem esett vissza, ami azt bizonyítja, hogy a magyarok nem hisznek a kinti híreknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×