eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pénzbüntetés a nem megfelelő gyógyszerrendelés miatt

Jövő januártól számíthatnak büntetésre azok az orvosok, akik nem az új gyógyszerrendelési törvény alapján írják fel a patikaszereket - közölte az egészségügyi tárca államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

Horváth Ágnes elmondta: átmeneti időszakot biztosítanak az orvosok számára, szeptembertől pedig már a szabályoktól való eltérés okait is vizsgálják.

Az államtitkár hangsúlyozta: az esetleges büntetés mértéke háziorvosok esetében 8 és 80 ezer forint között lehet, a szakrendelők azonban milliós nagyságrendű büntetést is kaphatnak.

Horváth Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján már olvasható az olcsóbb, de azonos hatóanyagú készítmények listája.

Szijjártó: kormányzati pénzbehajtás

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője úgy reagált: felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány a betegeket után az orvosoknak is hadat üzent.

Hangsúlyozta: a kormány szétverte és a kormányzati pénzbehajtás egyik fő ágazatává tette az egészségügyet, aminek következtében idén 30 százalékkal, csaknem 50 milliárd forinttal növekednek a lakossági gyógyszerterhek.

A kormány most pedig megpróbálja ezért az orvokra hárítani a felelősséget, és szembefordítani az orvosokat a betegekkel - tette hozzá Szijjártó Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×