eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mégsem lesz kommunális adó Erzsébetvárosban

Nem kell kommunális adót fizetniük a VII. kerületi lakosoknak - döntött az erzsébetvárosi képviselő-testület. Hunvald György polgármester a lakosság jelentős tehernövekedésével indokolta a döntést.

Erzsébetváros polgármestere az InfoRádióban elmondta: novemberben, amikor a kommunális adóról határoztak, még nem voltak teljesen tisztában a lakossági terhek idei növekedésével.

Ezek megismerése után, a költségvetés előkészítésekor már úgy döntöttek, hogy igyekeznek mással kiváltani ezt a bevételi forrást.

A tárgyalások során sikerült is a mintegy 150 millió forintot kiváltani, ezért döntöttünk úgy, hogy hatályon kívül helyezzük a rendeletet - jelentette ki Hunvald György.

A képviselő-testület úgy határozott, hogy elhalasztja a Bethlen Gábor tér teljes felújítását, amelynek költsége elérte volna a 150 millió forintot; valamint limitálják a társasházak felújítását segítő céltámogatásokat.

A VII. kerületi polgármester elmondta: gondolkodnak ingatlanok bérbeadásán, illetve értékesítésén is, de erre csak akkor lesz szükség, ha nem tudnak európai pályázati forrásokat bevonni az iskolák, a szociális és más intézmények felújítási programjaiba.

Az önkormányzat ebben a ciklusban a Kertész, a Baross és a Dob utcai iskolákat kívánja felújítani - tette hozzá Hunvald György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×