eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Boross: Gyurcsánnyal tárgyalni nem szerelmi kérdés

Gyurcsány Ferencet nem kell kedvelni vagy megbecsülni, de az ellenzék vegye tudomásul, hogy a miniszterelnökkel muszáj tárgyalni a nemzet szempontjából fontos kérdésekről - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Boross Péter volt miniszterelnök, az MDF országgyűlési képviselője.

A politikai elitnek, némi nemzet iránti alázattal és az érdekek elsődlegességét felismerve, meg kellene jelölnie azokat a kérdéseket, amelyekben nem szabad külön utakon járni - vélekedett Boross Péter.

A volt kormányfő kiemelte: Magyarországon a pártok nem állnak szóba, ez pedig abszurd helyzet.

Az MDF politikusa elismerte, bizonyos megértéssel fogadja, hogy mérhetetlen ellenszenvet éreznek Gyurcsány Ferenccel szemben sokan, amit az őszödi beszéd csak "megfűszerezett".

A miniszterelnök egy személy, de egy intézmény is, és tudomásul kell venni, hogy amíg a jogok és lehetőségek valakinek a kezében vannak, addig fontos kérdésekről tárgyalni nem szerelmi kérdés - hangsúlyozta Boross Péter.

Hozzátette: a kormányfőt nem kell kedvelni vagy megbecsülni sem, ám lehetetlen állapotnak tartja, hogy a legfontosabb kérdésekben elzárkózzanak egymástól a pártok.

Nem engedheti magának az ország és az országért felelősök, hogy pusztán érzelmi indokból ne álljanak szóba a magyar miniszterelnökkel - emelte ki az MDF képviselője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×