eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szekeres: se csoda, se botrány

Az MSZP februári kongresszusán elindul a párt reformja, amelynek célja egy baloldali néppárt létrehozása - mondta el a párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Szekeres Imre honvédelmi miniszter beszélt hétvégi iraki útjának tapasztalatairól is.

Az MSZP alelnöke elmondta: a pártelnöki posztra pályázó Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek támogatói vannak, mégpedig azért, mert közösen vállalkoztak a kormányzásra, arra, hogy megoldják azokat a súlyos problémákat, amelyekkel a magyar társadalom és gazdaság szembenéz.

Csodákra és botrányokra indokolatlan és szükségtelen számítani, mondanivalóra igen. A kongresszus arról szól majd, hogy képesek legyünk egy olyan baloldali politikát felvonultatni, amely tudomásul veszi a realitásokat, de választ ad a nehéz helyzetben lévő csoportok problémáira - fogalmazott Szekeres Imre.

A politikus közölte: a kongresszuson elindul a pártreform, amely a politikai vitán alapul és egy baloldali néppárt megteremtését célozza.

Az MSZP, mint néppárt, a magyar társadalom két csoportjára akar támaszkodni: a sikeresekre és a leszakadókra. Egy baloldali pártnak mind a két csoportra figyelnie kell, és össze kell egyeztetnie a versenyképességet a szolidaritással - tette hozzá.Hétvégi iraki látogatásának tapasztalatairól a honvédelmi miniszter elmondta: az ország védelmi minisztere és az amerikai erők parancsnoka egyaránt kiemelte számára, hogy a terrorcselekmények 82 százalékát a fővárosban hajtják végre.

A fővároson kívül tizennégy tartományban aránylag nyugalom van, vagyis nem történik napi két-három atrocitásnál több, és három tartományban fordul elő ennél jóval több.

Az amerikai csapaterősítésnek nagyrészt az lesz a dolga, hogy konszolidálja a helyzetet Bagdadban - tette hozzá Szekeres Imre.

A politikus hangsúlyozta: a hosszú távú cél az, hogy az iraki hadsereg és rendőrség vegye át az ország biztonsági ellenőrzését. A tervezett tíz iraki hadosztályból jelenleg három működik.

A honvédelmi miniszter szólt arról is: felajánlotta az ország védelmi miniszterének, hogy a harcászati eszközök - egyebek mellett a Magyarországtól kapott T-72-es harckocsik - karbantartását, javítását magyarországi cégekkel végeztessék, piaci alapon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×