eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csaba László: a fiatal középosztály jár a legrosszabbul

A fiatal középosztály jár a legrosszabbul a vizitdíjjal, a tandíjjal és az új gázártámogatási rendszerrel - mondta az InfoRádiónak Csaba László közgazdász. A Közép-Európai Egyetem tanára szerint a kormány időnként átgondolatlanul cselekszik.

Csaba László úgy véli, hogy az egészségügyet lassan a bölcsőtől a sírig áthatja a dokumentálás kényszere, a túldokumentálás, az ismételt igazolások sora. Szerinte ennek az lehet a következménye, hogy gyengül a szolgáltatást nyújtók, az orvosok teljesítménye.

A közgazdász úgy ítéli meg, hogy egy olyan helyzet alakul ki, amelynek "nagyobb a füstje, mint a lángja", és az intézkedések sok felesleges bosszúságot okoznak.

Az egészségügyben bevezetni tervezett díjak nem hoznak majd akkora bevételeket, mint amire számítanak, a bürokratikus költségek valószínűleg meghaladják majd a bevételeket - tette hozzá.

Az egyetemi tanár megjegyezte: a vizitdíjat azért vezetik be, hogy ne menjenek annyian orvoshoz, miközben az Algopyrint majd csak az orvos írhatja fel.

"Nem tudja a jobb kéz, mint csinál a bal" - fogalmazott Csaba László.

A vesztes réteg

A gázártámogatási rendszerről a közgazdász azt mondta: a bürokrácia valószínűleg eléri, hogy az elvileg jogosult 86 százalékból sokan nem töltik ki a papírokat, vagy érvénytelen lesz a kérelmük.

(A kormány adatai szerint a lakosság 86 százaléka kaphat gázártámogatást, és több mint négymillióan mentesülhetnek a vizitdíj fizetése alól.)

A vizitdíj, a tandíj és az új gázátámogatási rendszer bevezetésével Csaba László szerint a fiatal középosztály jár majd a legrosszabbul, mert ez az a réteg, amely részint nem jogosult, részint nem veszi majd a fáradságot, hogy sorban állásokkal szerezzen néhány ezer forintos pluszjövedelmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×