eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Utólag téríti meg az útiköltséget az OEP

Utólag téríti meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a betegek utazási költségeit az év elejétől. A változtatásra azért volt szükség, mert sokan visszaéltek a hitelezett utazási utalvánnyal.

A kedvezményezettek köre nem változott, továbbra is megilleti a biztosítottakat és az egészségügyi szolgáltatásra jogosultakat az utazási költségtérítés - mondta az InfoRádiónak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megbízott főosztályvezetője.

Az OEP ezentúl azonban utólag téríti meg a költségeket, mert a hitelezett utazási utalvánnyal sokan visszaéltek: előfordult, hogy a betegek nem az egészségügyi szolgáltatóhoz való utazásra használták fel a kedvezményt - tette hozzá Bogdán Zsuzsanna.

Az orvosok tehát január elsejétől is kiadnak utazási utalványt, ennek ellenére a betegeknek meg kell vásárolniuk a menetjegyet, az OEP pedig utólag, legkésőbb 30 napon belül megtéríti a kiadásokat - mondta az intézmény munkatársa.

Az új rendszerben a beutaló orvos által kiállított utalványt az egészségügyi szolgáltatónak is le kell igazolnia, az OEP várakozásai szerint ez csökkenteni fogja a visszaélések számát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×