eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

MSZP: a Fidesz ne tartson nagygyűlést!

Az MSZP azt kéri, "követeli" a Fidesztől, hogy az ellenzéki párt ne tartsa meg szeptember 23-i demonstrációját - jelentette be szerdán Hiller István pártelnök. Közben Gyurcsány Ferenc kormányfő arra kérte Orbán Viktort, hogy "fontolja meg, kiviszi-e az embereket az utcára".

Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy "hagyjon fel a kétértelmű szavak beszédével! Gondolja át újra dacos, kizárólag hatalmi, önös szempontokat mérlegelő döntését, hogy a szeptember 23-i nagygyűlést megtartják" - jelentette be Hiller István szocialista pártelnök.

Korábban a nagygyűlés elhalasztására szólította fel a Fidesz elnökét a főpolgármester is. Demszky Gábor azt közölte: ha fontos Orbán Viktornak Budapest rendje, nyugalma, akkor vonja vissza a felhívást.

Közben a miniszterelnök arra kérte a Fidesz elnökét, hogy a kedd éjszaka történéseinek fényében fontolja meg, kiviszi-e az embereket az utcára. "Tanácsot nem adhatok a Fidesz elnökének, de arra kérem, jól fontolja meg, mit tesz, tanulmányozza egyik 1999-es nyilatkozatát, valamint a kedd éjszaka történéseit - jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a szombatra a Hősök terére tervezett Fidesz-nagygyűléssel kapcsolatban.

A miniszterelnök Demszky Gábor főpolgármesterrel együtt emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor hét évvel ezelőtt azt mondta: csak annak van joga kivinni az embereket az utcára, aki utána haza is tudja vinni őket onnan, és aki erre képtelen, az kalandor és felelőtlen.

Fidesz: alakuljon operatív munkacsoport

Közben a Fidesz közleményben javasolta a kancelláriaminiszternek, hogy alakuljon operatív munkacsoport a hétvégi nagygyűlés biztonságos lebonyolításának koordinálására.

Az ellenzéki párt azt szeretné, ha a testület munkájában a rendezvény szervezői mellett a civil biztonsági szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat, illetve - szükség esetén az illetékes nemzetbiztonsági szolgálat - képviselője is részt venne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×