eur:
388.37
usd:
360.29
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Osztályok szűnnek meg a gyermekkórházakban

Nem lesz sebészeti osztály a Madarász utcai Gyermekkórházban az év végétől. A Heim Pál kórházban pedig valószínűleg a gégészet szűnik meg, mivel a finanszírozási problémák miatt a két intézmény már nem tudja fenntartani a párhuzamosan működő osztályok mindegyikét.

A Fővárosi Önkormányzat egészségügyi bizottsága arról döntött, hogy a megnövekedett kiadások miatt gyorsítani kell a két gyermekellátó intézmény összevonását.

A kórházak adósságállománya ugyanis elérte a 800 millió forintot, és már 180 napon túli tartozása is van az intézményeknek - mondta az InfoRádióban, a bizottság szocialista alelnöke. A Madarász utcában ráadásul kevés a sebész, a meglévőkkel pedig nem lehet megoldani az ellátást - közölte Havas Szófia.

Mindkét kórházban azokat az osztályokat tartják meg, amelyek jobban illeszkednek az intézmény profiljába. Így sebészet csak a Heim Pál kórházban lesz, gégészet viszont csak a Madarász utcában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×