eur:
389.27
usd:
362.9
bux:
67953.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A paksi atomerőmű elleni támadástól rettegnek az osztrákok

Magyarországi, szlovákiai és csehországi atomerőművek elleni, utasszállító repülővel végrehajtott támadástól tartanak az osztrákok. Támadásra utaló konkrét értesülésük azonban nincs, és félelmeik is alaptalannak tűnnek. Lapszemle.

A Népszabadság szerint gyengére sikerült kormányzati cáfolat és erős frakciótámogatás áll Veres János pénzügyminiszter mögött, akiről a Magyar Hírlap kedden azt írta: inog a széke. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgy reagált: nincs napirenden a kormány átalakítása.

Az újság szerint a nem túl kemény cáfolatok hátterében az is állhat, hogy ugyan vannak elképzelések a minisztercseréről, ám nincs még megfelelő jelölt a posztra. Kézenfekvő lenne Draskovics Tibor, az államreformért felelős kormánybiztos kinevezése, akit éppen Veres János váltott e székben, de emlegetik még Surányi György nevét is, igaz, őt a jegybankelnöki székre is esélyesnek mondják.

A Világgazdaság azt írta, hogy Veres János sorsa a konvergenciaprogramtól függ - a helyzeten tehát az változtathat, ha kiderül: a leadott programban mégsem stimmel a hiányszám. A deficit alakulását befolyásolhatja, hogy az alkotmánybíróság miként határoz a vitatott adótörvény-módosítások kapcsán.

Bizonyítási eljárás indul Altus-ügyben - derül ki a Magyar Nemzetből. A legfőbb ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy idézzen be négy tanút az Altus-perben, akiknek segítségével bizonyítani lehetne, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cége egy színlelt ajándékozási szerződéssel, jó erkölcsbe ütköző módon jutott hozzá egy csaknem 100 millió forintos állami beruházáshoz 1995-ben. A per következő tárgyalása egy hét múlva lesz Kaposváron.

A paksi, valamint szlovákiai és csehországi atomerőművek elleni terrortámadástól tartanak az osztrákok - írja az Index, külföldi lapokra hivatkozva. Ezzel együtt kiderül azonban az is, hogy nincs támadásra utaló konkrét értesülésük, és félelmeik is alaptalanok. Az atomerőművek lerombolásához zuhanórepülésben kéne becsapódnia az utasszállítóknak, erre a manőverre azonban ezek a gépek képtelenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×