eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orbán: a magyar demokrácia sorsáról van szó

A magyar egészségügyben káosz van, azonnal cselekedni kell - jelentette ki a Fidesz elnöke Szegeden.

"Ma a magyar egészségügyben olyan káosz van, amire emberemlékezet óta nem volt példa" - mondta Orbán Viktor.

Az egészségügyben uralkodó állapotok most már nem tekinthetők pártkérdésnek, azonnal cselekedni kell - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: a parlamenti képviselők nem nézhetik tétlenül Molnár Lajos miniszter "ámokfutását", amellyel szétveri a magyar egészségügyet.

Orbán Viktor szerint a miniszter nem újat hoz létre, hanem azt is elrontja, ami eddig működött.

Mint mondta, a Fidesz kezdeményezte, hogy az Országgyűlés egészségügyi bizottsága haladéktalanul üljön össze, és hozzon döntéseket, "hogy fölszámoljuk azt a káoszt, amelybe a szocialista kormány vezette az egészségügyet".

Arra reagálva, hogy a szocialista párt a Fideszt sejti a miniszterelnöki látogatást megzavaró emberek mögött, elmondta: békés, jókedvű és magukat megvédeni akaró embereket lát Magyarországon.

"A magyar választópolgárok mindent megtesznek annak érdekében, hogy azt a káoszt, ami felé az ország tart, megakadályozzák" - mondta az ellenzéki politikus.

Orbán Viktor úgy véli, felismerhető, ki a fideszes: "aki nehéz helyzetben van, aggódik az ország állapota miatt, de ennek ellenére nem megzavarja mások rendezvényét, hanem a inkább saját programunkat, saját polgármesterjelöltjét támogatja".

A Fidesz elnöke később Békéscsabán kijelnetette: a kormány a "reformdiktatórikus" magatartást választotta, nem egyeztet senkivel, nem érdekli, hogy mire kapott felhatalmazást, és ez ellenállást fog kiváltani az önkormányzati választásokon.

"Hogy milyen mértékig, az persze nem tudjuk (...), de azt látom, hogy az emberek készülnek arra, hogy kimondják: elég volt, ezt ne!" - mondta.

Orbán Viktor úgy vélekedett: jelöltjeiknek nem egyszerűen azért kell sorompóba lépniük, hogy jó polgármestere és jó képviselői legyenek a városnak, hanem "itt az a kérdés, meg tudja-e védeni magát a magyar demokrácia".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×