eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Parlament elé vonulhatnak a rendőrök

A Parlament elé vonulnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók ha nem sikerül rövid időn belül megállapodást kötnük a kormánnyal - döntött keddi rendkívüli ülésén az érdekvédelmi szövetség. A szervezet azt kéri a kormánytól vonja vissza a nyugdíjrendszer átalakítását, de ezen kivül béremelést is követelnek.

A Parlament elé vonulhatnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók október 14-én, ha a kormány nem teljesíti szakszervezeteik követeléseit - jelentette ki a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke az InfoRádióban.

Kónya Péter hangsúlyozta: az érdekvédelmi szövetség tagjai egységes állásfoglalást fogadtak el arról, hogy utcára vonulnak, ha szeptember 28-i rendkívüli küldöttgyűlésükig nem születik megállapodás a kormány és a szakszervezetek között.

Az érdekvédelmi szövetség elnöke elmondta: szeretnének garanciákat kapni arra, hogy a következő években megmarad bérük reálértéke.

Ha az októberi figyelmeztető demonstráció nem jár eredménnyel, a szövetség október 28-án csatlakozik a Liga Szakszervezetek által meghirdetett tömegtüntetéshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×