eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Összekaptak a koalíciós pártok a Combinón

Közös a koalíciós pártok politikai felelőssége a nagykörúti villamos-felújítás ügyében - mondta Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának SZDSZ-es elnöke. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorára reagált, ahol Molnár Gyula, az MSZP budapesti elnöke úgy fogalmazott: a Combino villamosok problémáinak ügyében inkább a szabad demokratákat terheli a politikai felelősség.

Lakos Imre szerint az ügy az elmúlt időszakban "túlburjánzott saját nagyságrendjén", és politikai üggyé vált. Mint mondta, az még érthető számára, hogy az ellenzék a városvezetést bírálja, az azonban már nem fogadható el, hogy Molnár Gyula belső ellenzékként próbál viselkedni egy koalícióban.

"Mi kínosan ügyeltünk arra az elmúlt időszakban, hogy ki se ejtsük azt, hogy Vajda Pál MSZP-s főpolgármester-helyettes felügyeli ezt a területet" - mondta a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Kijelentette: nem vitatható a városvezetés politikai felelőssége, de a megoldás már nem politikai, hanem szakértői ügy. Lakos Imre ezért Molnár Gyula nyilatkozatát a nyári melegnek tudja be, és továbbra is fontosnak tartja, hogy a koalíciós pártok együttműködjenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×