Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Ráfordult a hajrára az olimpia - percről percre

Infostart
2024. augusztus 9. 07:29
Erős napja lesz ma a magyaroknak.
2024.08.09. 14:58

A tekvondós Márton Viviana elődöntős

A tekvondós Márton Viviana kiélezett mérkőzésen 2-1-re nyert az amerikai Kristina Teachout ellen, ezzel bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpia 67 kilogrammos súlycsoportjában.

2024.08.09. 14:26

Francia bronzérem a férfi asztaliteniszezők csapatversenyében

Hatalmas csatában a házigazda franciák szerezték meg a férfi asztaliteniszezők csapatversenyének bronzérmét a párizsi olimpián, miután a pénteki helyosztón 3–2-re legyőzték a japánokat.

Az első két meccset a franciák nyerték, az ázsiaiak innen egyenlítettek. Az ötödik, utolsó csatában aztán Felix Lebrun 3-1-re verte Sinozuka Hirotót.

2024.08.09. 14:15

Carrington hetedik aranyérmét szerezte

A kajak kettesek 500 méteres távján aratott sikerével már hetedik olimpiai aranyérmét szerezte az új-zélandi Lisa Carrington. A párizsi játékokon immár kétszeres bajnok versenyző ezzel megelőzte a sportági örökrangsorban az egyaránt hatszoros első Kozák Danutát és svéd Gert Fredrikssont, s már csak a nyolcszoros aranyérmes német Birgit Fischer áll előtte.

2024.08.09. 14:01

19 éves brit meglepetéssikere a férfi sportmászók összetettjében

Kisebb meglepetésre a 19 esztendős brit Toby Roberts nyerte az összetettet a férfi sportmászóknál a párizsi olimpián, pénteken. A

sportmászás három éve Tokióban debütált az ötkarikás játékok programján, akkor a három szám - gyorsasági (speed), ügyességi (boulder) és nehézségi (lead) - kombinált eredménye alapján hirdettek olimpiai bajnokot. A francia fővárosban az ügyességi és nehézségi együtt alkot egy éremosztó számot, a már lezajlott gyorsasági számot pedig külön rendezték. A nyolcas finálé nehézségét az adta, hogy míg a selejtezőben két nap eltéréssel rendezték az ügyességi és nehézségi számot, addig ezúttal egy napon belül kellett teljesíteni ezeket. A négy boulderútvonal tetejének elérése egyenként 25 pontot ért, ezek mindegyikére négy-négy perc állt a rendelkezésre, majd kevesebb mint egy óra szünet után következett a nehézségi mászás, itt köteles biztosítással hat perc és egyetlen kísérlet állt a mászók rendelkezésére a 100 pontot érő topfogás elérésére.

A három éve, Tokióban meglepetésre diadalmaskodó spanyol címvédő, Alberto Ginés López az ügyességi mászásoknál nem teljesített jól, 24,1 ponttal holtversenyben a hetedik helyen állt a sportág egyik klasszisával, az ötszörös világbajnok cseh Adam Ondrával, ezután a blokk után a japán Anraku Szorato állt az élen 69,3 ponttal.

Az már a nehézségi mászást először teljesítő, a számban vb-bronzérmes brit Hamish McArthur mászása után biztossá vált, hogy sem a spanyol, sem a cseh mászó nem lesz olimpiai bajnok, ennek ellenére mindketten nagyon szépen másztak, közel a topfogáshoz. A technikás fogások helyett inkább az erőre és az állóképességre alapozó útvonalon a Tokióban bronzérmes, világbajnoki címvédő osztrák Jakob Schubert kis híján elérte a fal tetejét, 96 pontot szerzett az ügyességiben összegyűjtött 43,6 pontja mellé, ezzel Ondrával együtt övé lett a legjobb eredmény leadben. Őt az ügyességi számban közel húsz ponttal megelőző brit Tony Roberts utasította maga mögé, miután majdnem olyan jól teljesítette a nehézségi számot, mint Schubert. Utolsóként a 17 éves Anraku állt oda a falhoz, aki tavaly világbajnoki ezüstérmet nyert a nehézségi számban: egy bravúros fordulást is végrehajtott mászás közben, az osztrák riválisát meg is tudta előzni az összesített eredményben, ám váratlanul korán leesett. Így be kellett érnie a második hellyel Roberts mögött, aki 19 esztendősen lett olimpiai bajnok, míg Schubert három év elteltével újfent harmadikként zárt.

2024.08.09. 13:35

Nádas Bence és Tótka Sándor olimpiai ezüstérmes lett

Ezüstérmes lett a Nádas Bence, Tótka Sándor férfi kajak kettes az 500 méteres távon, a párizsi olimpián. Gyözött a német Jacob Schopf, Max Lemke kettős.

2024.08.09. 13:35

Ezüstérmes Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, holtversenyes harmadik Pupp Noémi és Fojt Sára

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős a 2, a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig a 3. helyen végzett a női kajak kettesek A-döntőjében, a párizsi olimpián.

2024.08.09. 13:35

Alig maradt le a dobogóról a Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenukettős

A negyedik helyen végzett Kiss Ágnes és Nagy Bianka a párizsi olimpia női kenu kettes 500 méteres távján.

2024.08.09. 12:57

Élje át újra Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid csodás úszását! – videó

Parádés teljesítménnyel Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid pedig bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók versenyében a párizsi olimpián.

2024.08.09. 12:46

Vereséget szenvedett Ligeti Dániel török ellenfelétől

Ligeti Dániel a szabadfogású birkózók 125 kg-os kategóriájában 8-0-s vereséget szenvedett a török olimpiai és világbajnok,Taha Akgültől. Még reménykedhet a vigaszágban, ha riválisa eljut a döntőbe.

2024.08.09. 12:11

Krizsán Xéniának jól sikerült a gerelyhajítás

Harmadikra dobta a legnagyobbat, 49,52 került a neve mellé, ennél az A-csoportban senki sem dobott nagyobbat. Másik két kísérlete 48,19, majd 45,24 m volt. Ebben a számban, a hétpróba hatodik versenyszámában 851 pontot kapott, összesen 5366-nál tart. Nemes Rita 5097 pontnál jár. Az utolsó szám előtt Krizsán Xénia a kilencedik, Nemes Rita pedig a tizenkilencedik.

Krizsán Xénia a női hétpróba gerelyhajítás számában a saint-denis-i Stade de France-ban. MTI/EPA/Christian Bruna
2024.08.09. 11:59

Rasovszky Kristóf: a Duna jól felkészített a Szajnára, és a gumikacsa is segített

Gumikacsa, számmisztika, valamint a remek felépített taktika és a dunai felkészülés segítette aranyéremhez a magyar nyílt vízi úszót. A friss olimpiai bajnok elmondta azt is, hogy a mentális felkészültség is fontos volt, nyomás nélkül versenyezhetett Párizsban.

2024.08.09. 11:40

Ligeti Dániel könnyed győzelemmel mutatkozott be

Ligeti Dániel a 125 kg-os kategóriában a nigériai színekben induló, az Egyesült Államokban született és felnőtt Ashton Adeyemi Amin Mutuwa ellen mutatkozott be, szabadfogású birkózásban. Két perc alatt hétpontos előnybe került, aztán 2.28 alatt technikai tussal nyert, megcsinálta a tizedik pontot.

2024.08.09. 11:15

Jótékony célra ajánlja fel 15 milliós jutalmát Losonczi Dávid

A kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Losonczi Dávid csütörtök este kisebb meglepetésre kikapott dán ellenfelétől, így az ötödik helyen végzett a párizsi olimpián. A meccs végén láthatóan összezuhant és előbb elment a bemelegítőterembe, jónéhány percre volt ugyanis szüksége ahhoz, hogy nyilatkozni tudjon.

2024.08.09. 10:40

Kajak-kenu: minden számban jutott magyar a délutáni A-döntőben

A délelőtti programban a magyarok közül minden számban került az A-döntőbe versenyző, a Kopasz-Varga kajak kettős és Fejes Dániel a B-döntőben indulhat majd. A női kajak kettesben két magyar lesz a legjobb nyolcban.

2024.08.09. 10:40

Megszólalt Rasovszky Kristóf edzője: ez tudatos versenyzés volt, nem kamikaze taktika

Életem legboldogabb pontja, mert két versenyzőm állhatott a dobogón – mondta az Infostart helyszíni tudósítójának Szokolai László, a nyíltvízi úszásban olimpiai aranyérmes Rasovszky Kristóf és a bronzérmes Betlehem Dávid mestere, Szokolai László a párizsi célban.

2024.08.09. 10:36

Krizsán Xénia 603, Nemes Rita 588 centit ugrott

A hétpróba ötödik számában, a távolugrásban Krizsán Xénia 603, Nemes Rita 588 centit ugrott. Krizsán az első ugrásánál belépett, a másodikra biztonsáig ugrott, 586-ot, harmadikra javított. Nemes Rita sorozata 588, 572, majd 584 volt. Ő maradt a huszadik helyen, Krizsán Xénia előrelépett a 13. helyre.

2024.08.09. 10:15

Márton Viviana győzelemmel mutatkozott be

Márton Viviana győzelemmel mutatkozott be, 2-1-re verte az elefántcsontparti Ruth Gbagbit a női 67 kg-ban. Az első menetet 6-3-ra megnyerte, utána a kétszeres világbajnok kiegyenlített, 6-0-ra nyerte a második két percet. A döntő szakaszban a magyar sportoló egy fejrúgással hárompontos előnyre tett szert, egy testrúgással szoros lett ismét a mérkőzés, 3-2. Az elefántcsontparti az utolsó másodpercig próbálkozott, de nem változott az eredmény, Márton Viviana továbbjutott. Következő ellenfele amerikai lesz.-

2024.08.09. 09:40

Rasovszky Kristóf olimpiai bajnok, Betlehem Dávid harmadik

Megkezdődött a férfi nyílt vízi úszók versenye. A táv tíz kilométer, ott van a mezőnyben Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid.

2024.08.09. 09:40

Ráfordult a hajrára az olimpia - percről percre

Erős napja lesz ma a magyaroknak.

2024.08.09. 07:15

Elmaradt a légitaxik bemutatkozása

Elhalasztották az elektromos légitaxik bemutatkozását Párizsban, amit eredetileg az olimpiai játékok idejére tervezett az üzemeltető, de egyelőre nem kapta meg hozzá a hatósági tanúsítványt. A német Volocopter repülőgépgyártó startup és a párizsi repülőterek üzemeltetője azt reméli, hogy még az év vége előtt megtörténhet az első repülés egy szajnai uszályon kialakított repülőtérről, a Vertiport de Paris-Austerlitzről. A két vállalat ettől függetlenül vasárnap tart repülési bemutatókat egy prototípussal, utasok nélkül, a Párizshoz közeli Saint-Cyr-l'Ecole repülőtéren, néhány száz méterre a versailles-i kastélytól, ahol a lovasversenyeket rendezik.