eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egy vizuális kultúra, amely fejlettebb, mint a magyar

A héten kezdődő, egy hónapos LOW Holland-Flamand Kultfeszt egyik első eseménye a PAGES című, holland fotós könyvekből - fiatal fotósok és dizájnerek munkáiból - rendezett kiállítás, amely szerdától látható a Dorottya és a Lumen Galériában.

Egy fiatalokból álló holland szervezet, a Forward tagjainak ötlete alapján született a Pages című kiállítás - mondta az InfoRádiónak a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

László Gergely közölte: a szervezet célja az volt, hogy létrehozzon egy olyan gyűjteményt, amelyben megtalálhatók az elmúlt években fiatal fotósok által kiadott kötetek és magazinok.

Egy-egy ilyen kiadvány bemutatkozási lehetőséget biztosít a fiatal művészeknek, alternatívája a kiállításnak és dizájntárgy is egyben, amelynek megalkotásánál a grafikusoknak is nagy szerep jut - mondta a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

A kötetek is mutatják, hogy holland vizuális kultúra fejlettebb, mint a magyarországi - fűzte hozzá László Gergely.

Egy fotóalbum nem mindig egy életművet hivatott bemutatni: sokszor egy projekt elemei láthatók benne, és előfordul, hogy maga a kötet a műalkotás - mondta a Lumen Fotóművészeti Alapítvány elnöke.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×