eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Rekordáron kelt el a kristályokkal kirakott műtehén

Jótékonysági árverésen, 5,5 millió forintos rekord áron került a tehénparádéra készített, Tejút című szobor Ernst Wastl, az Ernst Galéria tulajdonosának birtokába. A szobor iránt, amelyet 13.500 darab Swarovski-kristály borít, több külföldi múzeum is érdeklődik.

A nyári TehénParádé kiállítási darabjait a múlt héten a Gresham-palotában árverezték el a Bátor Tábor Alapítvány javára, ezen a rendezvényen vásárolta meg az Ernst Galéria a Tejút elnevezésű alkotást, amelyet 13.500 Swarovski-kristály ékesít, belülről pedig lámpák világítják meg - mondta az InfoRádiónak a galéria társtulajdonosa.

Korani Eleni hozzátette: ezeket a teheneket általában az utcákon helyezik el, a Tejút fantázianevű darabot azonban a Boscolo Hotelben, a New York-palotában állították ki, egyrészt azért, hogy védjék az alkotást, másrészt pedig, mert szükség volt arra, hogy a benne elhelyezett lámpák folyamatosan kapjanak áramot.

A Tejutat a Manooi Light Creations tervezőcsoport két tagja készítette, akik Európa-szerte híressé lettek mindenféle fényforrással működő alkotásaik révén - mondta az Ernst Galéria társtulajdonosa.

Az aukciónak, amelyet nemzetközi érdeklődés kísért, lesz folytatása: a Swarovski és több más, amerikai cég is jelezte már, hogy igényt tartana az alkotásra - mondta Korani Eleni.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×