eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Koltai Lajos az új filmjéről: ez egy igazi embermese

Az amerikai mozikban már látható Koltai Lajos Este című filmje, amelyet Magyarországon szeptember végén mutatnak be. A rendező az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az Egyesült Államokban vegyes érzésekkel fogadták az alkotást.

A kritika vegyes volt, de a filmet sokan megnézik - ez a lényeg - vélekedett Koltai Lajos, aki egy hete tért haza a filmet bemutató amerikai körútjáról. Õ egyébként Kertész Mihály óta az első magyar rendező, aki amerikai pénzből, amerikai színészekkel az Egyesült Államokban forgatott.

A film igazi embermese - egy emberről szól, aki búcsúzik az élettől, és megpróbál aranyló pillanatokat találni az életében.

Az Egyesült Államokban a szakszervezet biztosítja, hogy egy ember üljön a kamera mögött - ezt nem lehet megkerülni, különösen stúdiófilm készítése közben. Nálunk ez tudomány - Amerikában foglalkozás, de nem tudják olyan jól csinálni, mint mi - tette hozzá.

"Amikor az embernek át kell adnia a kamerát, szimpátia alapján dönt. Találtam ugyan nagyon jó munkatársakat, akik állandó embereim lettek, a rendezőé magányos foglalkozás. A döntés ugyanis az enyém" -hangsúlyozta Koltai Lajos.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×