eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Húsvéti üzenetében Tibetért is szót emelt a pápa

A tibeti válság megoldásáért is szót emelt húsvéti üzenetében a pápa. XVI. Benedek a római Szent Péter téren a magyar híveket is köszöntötte.

Feltámadtam, és íme veled vagyok - kezdte Urbi et orbi, azaz a városhoz, Rómához, és a világhoz intézett apostoli áldását a pápa a vatikáni Szent Péter téren.

XVI. Benedek kifejtette: húsvétkor az egyház felismeri Jézus saját szavait, aki feltámadván a halálból az atyához fordul. Húsvét ünnepi éjszakáján a sötétség világossággá lesz, az éjszaka helyet ad a nappalnak, amely nem ismer napnyugtát.

A felülmúlhatatlan szeretet eseményének nevezte a pápa Krisztus feltámadását, aki szerint a szeretet győzelme megszabadított bennünket a bűn és a halál rabszolgaságából és megváltoztatta az élet menetét.

Jézus feltámadásával a mai napon mi is feltámadunk egy új életre - fogalmazott XVI. Benedek, megemlítve az afrikai Darfúrt és Szomáliát, a vértől áztatott Közel-Keletet, főként a Szentföldet, valamint Irakot és Libanont, de szólt Tibetről is.

A Szentatya a válságok megoldására bátorított, hogy ezekben a térségekben megőrizzék a közjót és a békét. Végezetül áldott húsvétot kívánt a világ minden részén élőknek és a Szent Péter téren az esőben álló több tízezer hívőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×