eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hárman haltak meg az újvidéki szállodatűzben

Hatalmas tűz volt Újvidék központjában: kedd éjjel leégett a vajdasági főváros egyik legrégebbi és legismertebb szállodája. A hotel huszonöt vendége közül hárman meghaltak, heten pedig súlyosan megsérültek. Szemtanúk szerint a tűz az első emeleti kaszinó környékén keletkezett, de az okát még nem tudják a tűzoltók.

Újvidék központjában áll a város egyik legismertebb és legrégibb szállodája. A Putnikban valamivel éjfél előtt tűz ütött ki, amit csak szerdán hajnalban sikerült lokalizálni és megfékezni.

Az első rendőrségi jelentés szerint a szállóban tartózkodó huszonöt vendég közül hárman életüket vesztették, megfulladtak szobáikban, hét súlyos sérültet pedig az újvidéki kórházakban ápolják.

Az első értesülések szerint a tűz az első emeleten található kaszinó környékén ütött ki, és később átterjedt a szálloda négy emeletére. A tűz okát hivatalosan még nem állapították meg.

Az oltásban tizennyolc tűzoltókocsi vett részt, amelyek egy része a környékbeli nagyobb városokból érkezett. A tűzoltók munkájukat hajnali három óra tájban fejezték be.

Sikerült megvédeniük a szállónak otthont adó épületnek azt a részét, amelyben több tucatnyi luxuslakás található.

Ennél nagyobb tűz hét évvel ezelőtt volt Újvidéken, amikor a Népegyetem épületének mind a tíz emelete kiégett, helyreállítása azóta is tart.

A szállodatűz három áldozatának nevét egyelőre nem közölték: csak annyit lehet tudni, hogy egyikük külföldi állampolgár volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×