eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az MKP szerint Slota a szlovák közélet szégyene

Tovább éleződik a vita Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke és a Magyar Koalíció Pártja között. Az MKP szerint Slota a szlovák közélet szégyene.

A Magyar Koalíció Pártja hivatalos sajtónyilatkozatában élesen elítélte Ján Slota magyarokra tett sértő megjegyzéseit. Mint ismeretes, a nemzeti párt elnöke a magyarokat okolta a mostani feszültségek kiéleződésével.

Az MKP sajtóközleménye szerint Slota a szlovákiai közélet szégyene, s megnyilvánulásai elfogadhatatlanok a demokratikus társadalmakban. "Ján Slota pártelnök rontja a Szlovák Köztársaság jóhírét az egész demokratikus világ előtt, s ma már az is világos, hogy sem Robert Fico kormányfő, sem a Smer nem képes őt kordában tartani" - olvasható a magyar párt sajtónyilatkozatában.

Természetesen Slota reakciója sem maradt el.Az SNS vezére több tv-ben sugárzott nyilatkozatában minősíthetetlen szavakkal szidalmazta az MKP elnökét, többek között ganénak és egy halom trágyának nevezve Csáky Pált.

A Benes-dekrétumok sérthetetelenségéről múlt héten elfogadott parlamenti határozatot ma bírálta a Szlovák Tudományos Akadémia történelmi intézetének egyik neves munkatársa .Katarina Zavlacká történész a Pravda című napilapban teljesen fölöslegesnek nevezte a határozat elfogadását, szerinte a parlament bedőlt Slotának, amikor elfogadott egy olyan határozatot, melynek semmilyen jogi vonatkozása sincs, és csak fölöslegesen felkorbácsolta a kedélyeket mindkét oldalon.

Hanganyag: Protics János

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×