Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hárommilliárdos fejlesztést hajt végre Kecskeméten a Bosal cégcsoport

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Irányított fejlesztésekkel egy új járműipari központ létrehozását tervezi a kormány Kecskeméten és környékén - jelentette be hétfőn Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a helyi Bosal gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A tárcavezető az eseményen hangsúlyozta: az elképzelés beleillik abba az akciótervbe, melyet a közelmúltban fogadott el a kormány a magyarországi gépjárműipar fejlesztése érdekében.

"Ez az ágazat már most is hazánk egyik húzóereje. Ehhez járul hozzá az a szerződés is, melyet most írtunk alá a cég vezetőjével a folyamatban lévő fejlesztések támogatásáról. A Bosal e forrás felhasználásával hárommilliárd forintból 250 új munkahelyet teremt és 2014-ig garantálja azok fenntartását" - fogalmazott Varga István.

A tárcavezető kérdésre válaszolva a támogatás összegéről nem beszélt, ám aláhúzta: a beruházásösztönző állami segítségnyújtás részleteit hatvan napon belül nyilvánosságra hozzák.

A Bosal vállalatcsoport képviseletében megjelent Jörg Riehle szerint több millió eurós támogatásról van szó, melynek segítségével idén szeptemberre teljes egészében elkészül a 2007-ben, még a Mercedes kecskeméti gyáráról született megállapodás előtt útjára indított bővítés. A beruházás révén új csarnokot, valamint járműipari alkatrészgyártó és felületkezelő technológiát magába foglaló termelőbázis létesül a jelenlegi üzem területén, ahol a termelés még idén elkezdődik.

Hanganyag: Kaputa Júlia