eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Miből élnek majd öregkorukban a mai fiatalok?

A magyar dolgozó korú lakosság mindössze egyharmada gondoskodik magáról nyugdíjas éveire - derült ki egy, a Volksbank megbízásából készített felmérésből. Az alacsony iskolai végzettségűekre és a keveset keresőkre különösen jellemző az öngondoskodás hiánya.

Sokan gondolják azt, hogy nyugdíjas éveikben majd az államtól várhatnak segítséget - derül ki a Volksbank megbízásából készült felmérésből. Főleg a keveset keresők gondolják azt, hogy az államtól kapott nyugdíjuk elegendő lesz majd idős korukban - mondta az InfoRádióban a kutatás készítője, Tóth István János.

A felnőtt lakosságnak mindössze a 31 százaléka, azaz nagyjából 2 millió ember gondolja úgy, hogy a kötelező nyugdíjpénztári formák mellett saját magának is gondolnia kell az öregkorára. Nagyjából 4,5 millió embert azonban ez a probléma nem foglalkoztatja.

A Volksbank elnök-vezérigazgatója szerint akár 10-20 százalékkal is emelkedhet az ügyfeleik száma, ha sikerül megszólítani azokat, akik eddig nem gondoltak nyugdíjas éveik anyagi biztonságára.

Balázs László elmondta: életbiztosításokat és nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeket ajánlanak azoknak, akik gondolnak idős korukra.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×