eur:
389.59
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

OTP: Spéder Zoltán alelnök távozik a banktól

Dr. Spéder Zoltán, az OTP Bank Igazgatóságának tagja, alelnök, vezérigazgató-helyettes személyes, családi jellegű okokra hivatkozva 2007. január 8-án közös megegyezés alapján megszüntette munkaviszonyát a Bankkal s egyúttal lemondott valamennyi, a Társaságban és annak érdekeltségeiben viselt pozíciójáról - jelentette be ma a társaság, amely közleményében megköszöni Dr. Spéder Zoltánnak az elvégzett munkát, amely fontos hozzájárulás volt ahhoz, hogy a Bank a 90-es évek mélyreható átalakulását követően, mára a közép-kelet-európai térség legsikeresebb és legdinamikusabban fejlődő bankcsoportjainak egyikévé vált.

A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg dr. Spéder Zoltán igazgatósági tagsága is megszűnt. A tagság megszűnése a testület működőképességét nem befolyásolja. Dr. Spéder Zoltán 1991 óta volt tagja az OTP Bank igazgatóságának, 1995 júniusától alelnök, majd 1996. január 1-jétől a Társaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Közel 20 éves szakmai pályafutása döntően az OTP Bankhoz kapcsolódik.

Az OTP Bank vezetése a közleményében megköszöni "Dr. Spéder Zoltánnak az elvégzett munkát, amely fontos hozzájárulás volt ahhoz, hogy a Bank a 90-es évek mélyreható átalakulását követően, mára a közép-kelet-európai térség legsikeresebb és legdinamikusabban fejlődő bankcsoportjainak egyikévé vált. Szakmai hozzáértését és személyes elkötelezettségét más országban is bizonyította: felügyelete alatt a bulgáriai DSK Bank akvizíciós sikertörténetté vált és követendő példaként szolgál a Bankcsoporton belül."

Az OTP igazgatósága a távozó Spéder Zoltán helyére 2007. január 15-i hatállyal Urbán Lászlót nevezi ki.

A legnagyobb magyar pénzintézet kedden közzétette azt is, hogyan képzeli el az immár 9 országra kiterjedő hálózatának irányítását. Itt elolvashatja kik irányítják és milyen szervezeti struktúrában az OTP-t.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×