Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jó áron keltek el a palackozott szellemek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közel 400 ezer forintnyi összegért kel el két új-zélandi \"palackozott szellem\", a portéka több mint 200 ezer ember érdeklődését keltette fel, ennyien keresték fel a kísérteteket áruló honlapot.

Egy christchurchi lakos árulta a szellemeket, amelyek állítólag a házából származnak. Szelleműzéssel szabadult meg tőlük, majd szenteltvizes üvegcsébe kerültek - olvasható a www.trademe.co.nz honlapon, amely szerint az egyik kísértet egy idős férfié, aki az 1920-as években halt meg a házban, a másik pedig egy kislányé, de róla nem közölt halálozási évszámot.

Az eladó - adta hírül a Daily Telegraph (telegraph.co.uk) című brit lap - felfedte, hogy a két szellem kiűzésük előtt fel-le kapcsolgatta a lámpákat, a villanytűzhelyt, kutyájukat pedig rettegésben tartotta. A szelleműzés 2009. július 15-én történt, és azóta nyugalom van, ezért is vélte a ház és a kísértetek tulajdonosa, hogy biztosan a szenteltvizes üvegekben vannak, illetve azért is, mert idővel kékre színeződött a víz. Az eladó szerint ez arra utal, hogy a kísértetek alszanak. Felébresztésük módja pedig az, hogy a vevő kiönti a "palackozott" szellemeket egy kistányérra, és hagyja a vizet elpárologni. Amennyiben saját kísértetekre vágyik, a házában párologtathatja a portékát.

Hogy kinek kellett 400 ezerért kísértet, arra nem tért ki a Daily Telegraph.