eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jár a kártérítés Tasnádi Péternek

Jár kártalanítás Tasnádi Péternek - mondta az InfoRádióban a Pest megyei ügyészség vezetője. A bíróság ugyanis még múlt héten döntött arról, hogy az üzletember elmeállapota miatt a két évvel csökkentik a letöltött négy és fél éves börtönbüntetését. A döntés ellen az ügyészség nem nyújtott be fellebbezést ezért az jogerőre emelkedett - tette hozzá Birtalan Örkény.

A pest megyei főügyészség megvizsgálta a bíróság határozatát, és úgy döntött, hogy nincs lehetőség fellebbezés benyújtására - mondta az InfoRádónak Birtalan Örkény.

Az ügyészség szóvivője emlékeztetett arra, hogy mivel Tasnádi Péter nem ebben az ügyben van előzetes letartóztatásban, ezért szabadlábra helyezéséről, illetve az előzetes letartóztatás fenntartásáról a fővárosi bíróság hivatott dönteni.

A büntetőeljárási szabályok lehetőséget adnak Tasnádinak arra, hogy kártérítést kérjen az első fokon eljáró bíróságtól. A kártérítés maximális összege nincsen megszabva, a polgári bíróság belátástól függ, mennyit ítél meg - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×