eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Megdöbbentő! Vezető pénzintézet alkalmazottja rabolt bankokat

A bankszakmában, informatikusként dolgozott az a férfi, aki január óta hét pénzintézetet rabolt ki. Az 50 éves gyanúsítottat szerdán sikerült elfogni Budapesten, a Kálvin tér közelében, amikor épp terepszemlét tartott - közölte a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

A férfi éppen nyolcadik rablására készülve tartott terepszemlét a belvárosi Kálvin tér egyik bankfiókjánál, amikor a BRFK civil ruhás nyomozói elfogták - mondta Fülöp Valter a sajtótájékoztatón.

A férfi - saját elmondása szerint - mintegy húsz éve a bankszakmában dolgozott, a bűncselekmények idején is egy vezető pénzintézetnél állt alkalmazásban - tette hozzá Nyerges Béla, a BRFK rablási osztályának vezetője. A bűncselekmények indítékát mostanáig nem árulta el a férfi.

Nyerges Béla ismertetése szerint a férfi január 12-én egy zuglói takarékszövetkezetet próbált kirabolni, onnan azonban pénz nélkül távozott. Három nappal később viszont sikerrel járt, egy angyalföldi bankból milliós nagyságrendű összeget vitt el, februárban pedig a VI. kerületben rabolt ki egy pénzintézetet.

Ezután, két hónap kihagyás után, májusban folytatta a bűncselekményeket - közölte a rablási osztály vezetője, hozzátéve, a férfi mindig ügyelt arra, hogy a rablásokban ne legyen "rendszer", ezért más-más helyszíneken és időpontokban követte el a rablásokat. Általában kis létszámmal működő bankfiókokat szemelt ki, arra számítva, hogy ott nincs biztonsági őr, de arra is figyelt, hogy a támadás egy percnél ne tartson tovább.

A sorozattá összeállt bankrablások miatt hónapok óta naponta átlagosan ötven rendőr kereste az elkövetőt - hangzott el a sajtótájékoztatón. A civil ruhás akciócsoport szerdán egy Kálvin téri bankfióknál figyelt fel a férfira, akit a korábbi rablások felvételei, illetve személyleírások alapján ismertek fel.

Igazoltatásakor fegyveréért nyúlt, de a rendőröknek sikerült lefogniuk. A fegyver elsőre valódinak látszott, de később kiderült, hogy az csak gáz-riasztópisztoly.

Nyerges Béla elmondta, hogy a gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal. Elfogásakor iratai nem voltak nála, és két és fél órán keresztül nem volt hajlandó megszólalni. Később kiderült, az elkövető maga is a bankszakmában, egy vezető pénzintézetnél dolgozik informatikai munkakörben.

A férfi az általa kirabolt pénzintézetekből összességében csaknem húszmillió forintot vitt el.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×