eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Lelőttek egy rendőrt Esztergomban - képgaléria

Lelőttek egy rendőrt Esztergomban. Borbély Zoltán zászlós 37 éves volt. Az eset kapcsán új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség, amely szigorúbb és hatásosabb lesz, így próbálják megóvni az intézkedő rendőrük életét és testi épségét - jelentette be az országos rendőrfőkapitány.

A rendőrök egy családi veszekedéshez vonultak ki. A bejelentő elmondta a járőröknek, hogy 56 éves fia részegen "felforgatott mindent", majd bement a melléképületbe.

A rendőrök bekopogtak a melléképületbe. A férfi Borbély Zoltánt mellbe lőtte egy 9 milliméteres pisztollyal. A rendőr a helyszínen meghalt.

A szerencsétlenül járt járőr társa lábon lőtte, majd megbilincselte a támadót.

A Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány elmondta: a bűncselekmény helyszínén jelen levő Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze az elsődleges adatok alapján és a szemlén tapasztaltak szerint jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette a fegyverhasználatot.

Gorgosilits Fábián ezredes hozzátette: kezdeményezik a 37 éves zászlós hősi halottá nyilvánítását.

Az MTI tudósítójának több helybéli elmondta, hogy Agresszív alkoholistának ismerték azt a 53 éves férfit, aki megölte a járőrt.

"Hozom a pisztolyom és lelőlek" - ezt a kijelentést gyakran hallották tőle, ha összeveszett valakivel, mondták el az MTI-nek egybehangzóan az elkövető törzshelyének számító kocsmában.

Új intézkedések a rendőrök védelmében

Az eset kapcsán Bencze József altábornagy azonnali hatállyal új intézkedéstaktika bevezetését rendelte el, a főkapitányságok már el is kezdték a rendőrök kiképzését.

Az országos rendőrfőkapitány szerint az erőszak olyan szintet ért el, hogy kimondhatjuk: elmúlt az az idő, hogy baráti jobbot nyújtanának az intézkedő rendőröknek. Hozzáfűzte, tavaly 348 esetben támadtak meg intézkedő rendőrt, 222-en megsérültek.

Bencze József közölte azt is: a járőrautókban jelenleg is megtalálható a golyóálló mellény, hiszen az rendszeresítve van, de véleménye szerint ez nem elegendő, így valamennyi intézkedés előtt a rendőröknek fel is kell venniük azt.

Az új taktikáról szólva a főkapitány annyit mondott, hogy egy intézkedés helyszínére kellő számú rendőrnek kell kivonulnia, és ha szükséges, illetve van idő a felkészülésre, további erők bevonása is elrendelhető.

Megfelelő kiképzést kapott

Korábban határőrként dolgozott az a rendőr, akit tegnap este intézkedés közben lőtt le egy férfi. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a zászlós megfelelő kiképzést kapott.

Garamvölgyi László hozzátette: a járőröket egy családi veszekedéshez riasztották, de a bejelentés nem szólt arról, hogy a férfinél fegyver van.

A szóvivő szerint, ha ez kiderül, akkor a kommandósok vonultak volna ki a családi házhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×