eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A VDSZSZ európai fórumokhoz fordul a sztrájk alatti vasútbiztonság ügyében

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az Európai Vasúti Ügynökséghez, illetve az Európai Bizottság közlekedési biztosához fordul, hogy vizsgálják ki a február 1-jén indított sztrájk idején a vasúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatban tett szakszervezeti észrevételek tartalmát - mondta Gaskó István keddi sajtótájékoztatóján.

A VDSZSZ elnöke visszautasította, hogy a miniszterelnök kérésére végzett vasútbiztonsági vizsgálat eddig nyilvánosságra hozott eredményével a szakszervezet állításának szavahihetőségét igyekeznek megkérdőjelezni.

A sajtótájékoztatón Gaskó István hangsúlyozta, hogy a február 1-jén indított sztrájkjuk bírósági végzés szerint is jogszerű, követeléseikről a tárgyalásokat folytatják, és ha nem történik előrelépés, akkor legkésőbb február 15-én folytatják a munkabeszüntetést.

A sajtótájékoztatón a VDSZSZ elnöke nevetségesnek nevezte, hogy a miniszterelnök kérésére végzett vizsgálatra mindössze 2 nap állt rendelkezésre.

A szakszervezeti állítások igazolásaként a sajtótájékoztatón kiosztotta a MÁV Zrt. közlekedésbiztonsági igazgatóságának megküldött, a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő mintegy 40 jelentést, amelyeket a helyi dolgozók írtak főnökeiknek, illetve a területeken dolgozók mondták el a közlekedés biztonságával összefüggő kedvezőtlen tapasztalataikat. Gaskó István kifogásolta, hogy a vizsgálat során nem kérdezték meg a jelentést írókat.

A szakszervezet átadta az újságíróknak azt a szolgálati utasítást, amelyben a forgalomban dolgozókat más, ugyancsak forgalmi munkakörbe irányították át, de ezt az utasítást később visszavonta a MÁV, mivel egy másik szakszolgálat nem járult hozzá az átvezényléshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×