eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Gaskó: "Ilyenkor még a diktátorok is meghátrálnak"

Az egészségbiztosítási törvénytervezet visszavonását követelték a Liga Szakszervezetek által meghirdetett szombat délelőtti demonstráción. Huszonegy érdekképviselet vesz részt a hétfői országos sztrájkban - közölte a Liga Szakszervezetek elnöke. Gaskó István azt mondta: ha az Országgyűlés megszavazza az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt, akkor a köztársasági elnökhöz fordulnak.

A Liga Szakszervezetek által meghirdetett szombat délelőtti demonstráció a rendezők bejelentése szerint körülbelül negyedórás késéssel kezdődött, mert a rossz időjárás miatt több csoport is jelezte, hogy nem ér időben a helyszínre.

Az Alkotmány utcának a Kossuth tér és Kozma Ferenc utca közé eső szakaszát kordonokkal zárták le, ezeken belül állították fel a szónoki pódiumot, amelyen a rendezők elhelyeztek egy műanyag csontvázat is. A demonstrálóknak az utca több pontján is "Liga Szakszervezetek" feliratú fehér zászlókat, illetve "maradjunk együtt, mentsük meg a TB-t", valamint "az ember számítson, ne a profit" feliratú sárga transzparenseket osztanak az aktivisták.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke a demonstráción kiemelte: gőgös a kormány, és egyre aggresszívebben akarja ráerőltetni akaratát a népre, annak ellenére, hogy a közvélemény kutatások is azt igazolják, az emberek döntő többsége nem szeretné ezt.

A szakszervezeti vezető szerint ez más demokratikus országban ilyen arányú tiltakozás mellett nem történhetne meg.

"Ilyenkor még a diktátorok is meghátrálnak. Útját kell állnunk a kormány felelőtlen elszántságának, tüntetésekkel és sztrájkokkal" - emelte ki Gaskó István.

Az érdekképviseleti vezető hangsúlyozta: ha a parlament hétfőn megszavazza az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt, felkérik a köztársasági elnököt, hogy minden törvényes eszközzel akadályozza meg annak életbe lépését.

A Liga Szakszervezetek elnöke bejelentette, hogy 21 érdekképviselet vesz részt a hétfői országos sztrájkban.

Éger: A felelősök "nem maradnak büntetlenül"


Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×