Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai: "Mai tudásunk szerint lesz vizitdíj és kórházi napidíj"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint minden bizonnyal jövőre is lesz vizitdíj és kórházi napidíj. Az ennek eltörlését kezdeményező Tóth Károly képviselőjük pedig valószínűleg visszavonja egyéni javaslatát. Lendvai Ildikó az InfoRádiónak azt mondta: a szocialisták egységes csomagban szereplő módosításai a fejkvótával, a menedzsmentjogok pontosításával és területi jogok kiegyenlítését célzó finanszírozási kérdésekről szólnak.

Megszüntetné 2008. január 1-jétől a vizitdíjat és a kórházi napidíjat egy szocialista módosító indítvány, amelyet Tóth Károly nyújtott be az egészségbiztosítási előterjesztéshez.

"Mai tudásunk szerint lesz vizitdíj és kórházi napidíj, ez ugyanis nem a szocialista frakció, hanem egyik képviselőnk módosító indítványa" - reagált az InfoRádióban Tóth Károly kezdeményezésére az MSZP képviselőcsoportjának vezetője.

Lendvai Ildikó szerint Tóth Károly ugyan jelezte, hogy bead egy ilyen módosító indítványt, de azt a frakció nem támogatja. A képviselőcsoport módosító javaslatai a fejkvóta ügyében, a menedzsmentjogok pontosítása és a területi kiegyenlítés érdekében születnek meg - tette hozzá a frakcióvezető.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: Tóth Károly javaslata sem szüntetné meg a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, hanem a pénztár döntési jogkörébe utalná azt. "Még ez a javaslat sem azt jelenti, hogy a vizitdíj vagy a napidíj egyik pillanatról a másikra megszűnik" - emelte ki a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó szerint úgy állapodtak meg Tóth Károllyal, hogy a képviselő akár szavazásra sem viszi az előterjesztést, ha a frakció más véleményen van.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint vannak olyan területek, ahol a vizitdíj és a kórházi napidíj nagyon sok pénzt hoz és messze nem csak szimbolikus a jelentősége. Elsősorban a háziorvosi praxisok ilyenek, ahol 150-200 ezer forintnyi havi bevételt jelent, ami nem elhanyagolható összeg - hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

Hanganyag: Németh Zoltán