eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egymilliónál is többen keresték fel a fővárosi temetőket

Több mint egymillióan látogattak el az elmúlt egy hétben a tizennégy fővárosi sírkertbe. A Budapesti Temetkezési Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: csütörtökön volt a legnagyobb tömeg; több százezren keresték fel szeretteik sírját.

Simóka Kálmánné hozzátette: munkatársai szerint az elmúlt években nem volt példa akkora tömegre, mint mindenszentek napján.

A temetkezési vállalat vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy szombaton és vasárnap is hosszabb nyitva tartással, reggel 7-től este 8 óráig várják a látogatókat, de már valamennyi temetőbe behajthatnak autóval is a vendégek.

A BKV temetőket érintő járatai a megszokottnál sűrűbben járnak a hétvégén is. A társaság csuklós járműveket is forgalomba állított, és több megállót iktat be egyes járatok vonalán.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×