eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyurcsányt védve megalázták a művészeket

Megalázó feltételekhez kötötték a biztonsági szervek a Magyar Állami Operaház énekeseinek fellépésének azon a múlt keddi ünnepi gálán, amelyen az egyedüli szónok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt.

A Népszabadság arról ír, hogy nem kizárt egy új liberális párt megalakulása. Erről az SZDSZ-ből korábban kivált Kis János filozófus beszélt a Beszélő nemrég tartott vitaestjén. Kis János azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy a párt sikerekkel indulhatna a 2010-es választásokon. A vitafórum másik két vendége, az SZDSZ-ből korábban szintén kilépett Bauer Tamás közgazdász és Hack Péter jogtudós is reagált az ötletre. A pártalapítás tétjével mindenki tisztában van. Elképzelhető, hogy az új liberális párt nem jutna be a parlamentbe, de elegendő szavazatot vinne el az SZDSZ-től, hogy magával rántsa.

A Magyar Nemzetből megtudható, megalázó feltételekhez kötötték a biztonsági szervek a Magyar Állami Operaház énekeseinek fellépésének azon a múlt hét keddi ünnepi gálán, amelyen az egyedüli szónok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt. A szervezők hozzájárulást írattak alá a fellépést vállaló művészekkel, hogy róluk és családtagjaikról előzetesen informálódhatnak és az eredményről az intézmény vezetőit is tájékoztatják.

Az elővárosi és a fővárosi közlekedés összehangolása is kevés lenne a szinte állandósult budapesti dugók megszüntetését, írja a Napi Gazdaság. A főváros együttműködésről tárgyal a környező települések önkormányzataival is a P+R parkolási lehetőségek megsokszorozásáról, mondta a lapnak nyilatkozó Hagyó Miklós. A vagyongazdálkodásért és a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt is elképzelhetőnek tartja, hogy utazási bérletet kapna az, aki a belvárosban lakik és nem tart autót.

A Világgazdaság összeállításából kiderül, elképzelhető, hogy jövőre az ideinél jóval többet kell fizetni a nyaralásért. Az American Express Global Business Travel Forecast 2008 című elemzése szerint a hotelszektorban jelentős áremelkedésre kell számítani világszerte, de drágábbak lesznek a repülőjegyek és az autóbérlés is. Az utazó cégek emiatt jobban meggondolják, hogy mennyit költenek vezetőik utazására. A magyarországi üzleti utazók az áremelkedésből eddig semmit nem érzékeltek, és többségük jövőre sem vár jelentős drágulást.

A portfolio.hu az Európa Alapkezelő vezetőivel, Buda Sándor vezérigazgatóval és Tóth-Deme Miklóssal, az igazgatóság elnökével készített interjút. A cikkből egyebek mellett kiderül, miért "kényszerül" saját fejlesztések megvalósítására egy ingatlanalap? Milyen versenyhátránnyal kell szembesülnie egy magyar ingatlanalapnak? Miért nem divatosak ma a kisbefektetők körében az ingatlanalapok, és hogyan lehet 8-9%-os hozamokat elérni a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×