eur:
388.35
usd:
360.36
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Közel félmillió ember ellátása a tét

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai tömbje két ütemben 95 aktív ágyat és 430 ezer ember ellátását vette át a megszűnő Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézettől. Az áprilisban kezdődött folyamat most fejeződött be a teljesen felújított klinikai és kutatási mentálhigéniás osztály átadásával.

Megkezdte tevékenységét a Kútvölgyi Kórház pszichiátriai osztálya, amely az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Központ 61 aktív ágyának átvételével jött létre.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a megnyitón azt mondta: jó körülmények közé kerül a pszichiátriai ellátás, az alkalmazottak pedig ösztönzést kapnak a szakmai előrelépésre.

A Kútvölgyi Kórház mentálhigiénés osztályára 23 dolgozó - köztük öt orvos - került át.

Tulassay Tivadar, a Kútvölgyi Klinikai Tömböt üzemeltető Semmelweis Egyetem rektora elmondta: 100 millió forintos beruházást hajtottak végre az intézményben, az összeget pályázati forrásokból teremtették elő.

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Központban december közepére szűnik meg teljesen a gyógyítás; a stroke-os betegek az Amerikai úti kórházba kerülnek, a gyermekpszichiátriát a Nyírő Gyula Kórházba és a Heim Pál Kórházba helyezik át, míg az addiktológiai kezelések színhelye a Szent István Kórház lesz.

Részben önként

A Semmelweis Egyetem stratégiai főigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az egyetem a megszűnő Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézettől általános, felnőtt pszichológiai osztályokat fogadott be az átvétel azonban csak részben volt önkéntes.

Stubnya Gusztáv közölte: az osztályok átvételéről az egészségügyi miniszter rendelkezett, és bár az intézkedést tárgyalások előzték meg, az egyetemnek nem nagyon volt mozgástere.

A Semmelweis Egyetemhez azok az osztályok kerültek, ahol már korábban is kiemelkedő tudományos és oktatási tevékenység zajlott - tette hozzá a stratégiai főigazgatója.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×