eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lemondott mandátumáról a fideszes képviselő

Közleményben jelentette be, hogy lemond képviselői mandátumáról Kispál Ferenc. A Fidesz országgyűlési képviselője azután döntött így, hogy a Népszabadság azt állította: egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint még júniusban több alkalommal parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot. A Fidesz frakcióigazgatója korábban az InfoRádiónak azt mondta: bizonyítékok bemutatása nélkül nem vonhatják kétségbe képviselőjük állítását, aki tagadta a történteket.

Közleményt adott ki pénteken délután Kispál Ferenc. A Fidesz Csongrád megyei területi listájáról bejutott országgyűlési képviselője közölte: "olyan hibát követtem el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással, ezért a mai napon lemondok képviselői mandátumomról".

A Fidesz frakcióigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a képviselő az egyedüli lehetséges és tisztességes megoldást választotta. Répássy Róbert vádaskodásnak nevezte, hogy a politikus a frakció utasítására döntött volna a lemondás mellett.

Hozzátette: a képviselőt jelölő szervezetnek 30 napja van arra, hogy megnevezze a lemondott képviselő utódát.

Az MSZP szóvivője szerint csalt az a fideszes országgyűlési képviselő, aki a mellette ülő frakciótársa helyett is szavazott. Nyakó István az InfoRádióban úgy vélte, Kispál Ferencnek emiatt meg kell válni a mandátumától.

A kormánypárti politikus ugyanakkor elismerte: már a szocialista képviselőcsoportban is volt ilyenre példa és annak nem volt következménye, mert szavai szerint a politikus akkor tisztázta magát.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×