eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán: Az egészségügy "zuschlagosítása" zajlik

Az egészségügy "zuschlagosításaként" értékelte Orbán Viktor az egészségügyi biztosítókról született koalíciós megállapodást. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője kiemelte: a pártelnök a választókerületi elnököknek tartott értekezleten azt mondta, hogy a szocialisták ugyanazt akarják tenni az egészségüggyel, mint az ifjúsági pénzekkel.

Az egészségügy "zuschlagosításaként" értékelte Orbán Viktor az egészségügyi biztosítókról született koalíciós megállapodást a Fidesz választókerületi elnökeinek tartott értekezleten.

Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a Fidesz elnöke szerint a szocialisták ugyanazt akarják tenni az egészségüggyel, amit tettek az ifjúsági pénzekkel, vagyis privatizálják az egészségbiztosítást, majd egymás között szétosztják az emberek befizetéseit.

A hétfőn este megkötött koalíciós paktum tovább mélyíti a szociális válságot, az emberek soha nem látott nehézségekkel néznek szembe - vélekedett a volt kormányfő. Orbán Viktor szerint az egészségbiztosítás privatizációjával tovább nőnek a járulékok, újabb kórházakat fognak bezárni, és még hosszabbak lesznek a várólisták, amelyeken majd csak pénzért lehet előrejutni.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy az értekezleten értékelték a népszavazással kapcsolatos helyzetet is. Hamarosan véget ér a paragrafus-párbaj, és az emberek egy év után lehetőséget kapnak, hogy éljenek legalapvetőbb demokratikus jogukkal, és elmondhassák véleményüket a saját és az ország jövőjét érintő legfontosabb kérdésekről - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője.

A Fidesz az Alkotmánybíróság döntésére vár, és amint megnyílik a lehetőség az aláírások gyűjtésére, el is kezdik a gyűjtést a népszavazási kérdésekben - emelte ki az ellenzéki politikus.

Mikola: A Fidesz minden privatizációt elutasít

A Fidesz minden privatizációt elutasít az egészségügyben - mondta Mikola István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A volt egészségügyi miniszter hangsúlyozta: a magántőkének csak a kiegészítő biztosítóknál lehet szerepe, ezért, ha a Fidesz kerül kormányra, visszavonják a mostani változtatásokat. A megállapodás részleteiről egyetlen tanulmányt és szakanyagot sem láttak, azt csak a sajtóból ismerik - tette hozzá.

Mikola István hangsúlyozta: a Fidesz elkészítette nemzeti egészségbiztosítási koncepcióját, amelyet még az ősszel benyújtanak a Parlamentnek.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×