eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fidesz: "Óvodásnak nézi a kormány az embereket"

A kormány óvodásnak nézi az embereket - véli a Fidesz helyettes szóvivője, aki arra szólította fel a kabinetet, hogy ne költsön 163 millió forintot a reformintézkedéseket népszerűsítő rajzfilmre.

Cser-Palkovics András az InfoRádiónak azt mondta: ezermilliárdos megszorítások mellett pályázat nélkül készíttetik el a rajzfilmet.

A kormány azokat az intézkedéseit akarja sok százmillió forintért megmagyarázni az embereknek, amelyekről társadalmi felhatalmazás nélkül döntött - mondta az InfoRádiónak a Fidesz helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András közölte: azzal, hogy ezeket egyrészt egy rajzfilmben próbálja meg bemutatni, amelyet 163 millió forintnyi közpénzből készítenek el, már szinte óvodásnak nézi az embereket.

A politikus hozzátette: nemcsak az a probléma, hogy a kormány olyan intézkedéseket magyaráz el, amelyeknek meghozatalára nem kapott felhatalmazást, hanem az is, hogy egy olyan költségvetési helyzetben költ erre rengeteg pénzt, amelyben azt állítja, olcsóbb államra, megszorításokra van szükség.

Modern Képmesék

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül 73 millió forint, a Miniszterelnöki Hivatal költségvetéséből pedig 90 millió forint támogatást nyújt az állam a Magyar Televízió közérdekű animációs sorozatának gyártási költségeihez - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

Ismertetése szerint a televízió kereste meg az ügynökséget és a Miniszterelnöki Hivatalt a tervek szerint 80 kisfilmből álló sorozat ötletével, amelynek célja a tájékoztatás, a társadalmi párbeszéd az uniós pénzek pályázati úton történő felhasználásáról, vagy például az önkormányzatiságról, a korrupcióról, az oktatásról, a nyugdíjról, az egészségügyről.

Az EU előírja a tájékoztatást, így ez az ügynökségnek kötelezettsége is, csakúgy mint a MeH-nek - mondta.

Budai Bernadett hangsúlyozta: a MeH nem szól bele a tematikába, szerepe pusztán annyi, hogy adatokat, érdekes információkat szolgáltat a televíziónak, hogy színesebbé tegyék ezeket a sorozatokat.

Előreláthatólag már az év végén adásba kerül a sorozat első része, amely Modern Képmesék címen fut majd.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×