eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyurcsány régiós biztosítási rendszert javasol

Az MSZP javaslata szerint egy biztosító, de több pénztár jelenne meg a magyarországi egészségbiztosítási rendszerben. Ezt a párt elnöke jelentette be sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány Ferenc közölte: az egészségügyben van helye a versenynek, de a biztonságos átmenet érdekében a regionális alapokon megszervezett pénztárakon keresztül kell elindítani a változást.

A kormányfő hozzátette: a megyei egészségbiztosítási pénztárakba beengednék a magántőkét, de csak kisebbségi tulajdonosként.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a biztosítási rendszerről várhatóan őszre szavazhat a parlament és a változások januártól léphetnének életbe.

A miniszterelnök hozzáfűzte: az üzleti tulajdonostárs vagy a befektető tőkeemeléssel léphet be a regionális pénztárba, és ebből a tőkéből fejleszthet, a profit nagyobb részét pedig vissza kell forgatnia az ágazatba.

Reagálások

Kóka János, az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: határozott előrelépés, hogy a szocialista egészségbiztosítási modell a szolidaritás mellett már tartalmazza a szolgáltatók és biztosítók közötti verseny, illetve a magántőke szerepvállalásának lehetőségét.

A Fidesz szerint a megyei magánpénztárak országos hatáskörűekké válnak, így megvalósul a liberális, piacalapú elképzelés.

Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa azt mondta: a szocialista párt javaslata azt jelenti, hogy az állam nem tett le az egészségbiztosítás pénzalapjának privatizálásáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×