eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Háborognak a versenyló-tulajdonosok

Háborog a hazai versenyló-tulajdonosok egy része, szerintük ugyanis a külföldiek nem a legtisztább eszközökkel viszik el az orruk elől a pénzdíjakat. A Nemzeti Lóverseny Kft. szerint azonban képtelen a felvetés.

Úgy tűnik, véd- és dacszövetséget készül alakítani a Kincsem Parkban a magyar lótulajdonosok egy köre, amelynek következményeként egyes ügetőfutamokban nem indítanák lovaikat - legalábbis ilyen információkhoz jutott a Népszabadság.

Szándékaik hátterében azonban nem a Nemzeti Lóverseny Kft. tervezett privatizációja vagy a versenyek szervezésének egy esetleges, nekik nem tetsző átalakítása áll, hanem meglepő módon maguk a lovak.

Külföldi lovak

Mint mondják azonban, nem akármilyen jószágok, hanem külföldi lovak miatt indult meg a zúgolódás körükben.

Véleményük szerint ugyanis az elsősorban Szerbiából érkező versenyparipák miatt számottevő pénzdíjtól esnek el a hazai tulajdonosok és így a magyar lótenyésztés is.

Feljelentés mélygarázs miatt

A Magyar Nemzet szerint hűtlen kezelés elkövetésének alapos gyanújával feljelentést tettek a Nemzeti Nyomozó Irodánál a fővárosi V. kerületi József nádor tér alatt tervezett mélygarázs-beruházás miatt.

A beruházás konstrukciója szinte megegyezik a soproni és váci mélyparkolókéval, amelyek ügyében már elrendelték a nyomozást.

Az előző ciklus városvezetése közvetlenül az önkormányzati választások előtt, még 2006 szeptemberében hozott döntést arról, hogy magánberuházó bevonásával garázst építtet az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonát képező köztér alá.

A konstrukció majd minden elemében megegyezik a lap által már korábban ismertetett soproni és váci mélyparkolóügyekkel. A főváros egyik legfrekventáltabb tere alá egy magántársaság építené meg a többszintes földalatti létesítményt úgy, hogy a garázs a beruházó cég tulajdonába kerülne.

Rekord ellenére olcsó

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a rekordok ellenére igen olcsóak a részvények.

Az S&P 500 index ugyan új csúcsra jutott, ennek ellenére történelmi összehasonlításban kifejezetten olcsónak bizonyulnak az index kosarában szereplő részvények.

Erre a meglepő következtetésre jutott összeállításában a Bloomberg. Az index tagjai most nyereségtermelő képességük alapján 45 %-kal olcsóbbak, mint az évezred elején. És relatíve 30%-kal kerülnek kevesebbe, mint az S&P index 2002. októberi mélypontján.

Választás a vállalkozóknak


A Világgazdaság cikkéből kiderül: egy készülő törvénykoncepció szerint az egyéni vállalkozót - már ha van vállalkozói igazolványa - többszörös választási lehetőség illet majd meg: lehet a mai értelemben vett egyéni vállalkozó, de lehet egyéni cége is, és abban - döntése szerint - korlátlan vagy korlátozott felelőssége. A jegyzett tőke összegét szabadon határozhatja meg.

A jogalkotók a 16 éve életben lévő törvény helyett készítik a rugalmasabb, hatékonyabb, a piachoz jobban igazodó szabályozást, amely új lendületet adhat az egyéni vállalkozásoknak.

Az egyéni cég gazdálkodó szervezet lesz, cégnévvel, vonatkozik rá a csődtörvény, a Bérgarancia Alap szabályozása, a társasági adóról szóló törvény, az eva- és a számviteli törvény is.

Társulhat más vállalatokkal, átalakulhat egyszemélyes gazdasági társasággá, de egyszerű egyéni vállalkozóként is folytathatja a tevékenységét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×