eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Olcsóbb lesz idén a külföldi nyaralás

Kevesebbe kerülhet az idén a nyaralás a magyarok által kedvelt külföldi tengerparti üdülőhelyekre - derül ki a portfolio.hu vizsgálatából. Weinhardt Attila, az internetes gazdasági lap munkatársa elmondta, csak a devizaárfolyamok alakulását, illetve a célország inflációját vették figyelembe.

A magyarok által kedvelt külföldi tengerparti üdülőhelyekre tervezett nyaralás ebben az évben kevesebbe kerülhet, mint tavaly, köszönhetően elsősorban a forint jelentős felértékelődésének - mondta az InfoRádiónak a portfolio.hu munkatársa.

Weinhardt Attila kiemelte: a gazdasági portál a vizsgálat során csak a devizaárfolyamok alakulását, illetve a célország inflációját vette figyelembe.

Az Egyesült Államokban töltött nyaralás mintegy 12 százalékkal lehet olcsóbb idén, míg a horvát tengerpartra utazók 8 százalékot spórolhatnak az egy évvel ezelőttihez képest - közölte Weinhardt Attila.

Hozzátette: a Csehországba utazók 6-7 százalékos árcsökkenésre számíthatnak.

A portfolio.hu munkatársa emlékeztetett, hogy tavaly pont a nyári főszezonban gyengült a forint.

Idén nyáron nem számíthatunk a forint hasonló mértékű gyengülésére, de nem lehet kizárni, hogy a jelenlegi 248-as árfolyam kismértékben gyengülhet - emelte ki Weinhardt Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×