eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A rendőrség dönt a vagyonőrök egyenruhájáról

A vagyonvédelmi törvény szerint a biztonsági őröknek nem lehet a rendőrökéhez hasonló egyenruhájuk. Vörösmarti Mihály, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke az InfoRádiónak elmondta, a hasonlóságot a rendőrségnek kell ellenőriznie.

A vagyonvédelmi törvény értelmében a vagyonőröknek egyenruhát vagy kitűzőt kell viselniük, de ez nem lehet megtévesztésig hasonlatos a rendészetben használt egyenruhához - közölte az InfoRádióval a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

Vörösmarti Mihály kifejtette: a rendőrségnek kell eldöntenie, hogy az egyenruha mennyire hasonlatos a rendőri egyenruhához.

Ha a rendőrség megtévesztésig hasonlatosnak nyilvánítja a vagyonőrök ruháját, akkor azt nem lehet hordani, mert az félrevezeti az embereket - tette hozzá.

Az InfoRádió megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályán elmondták, eddig nem találkoztak olyan biztonsági céggel, amelynek a rendszeresített egyenruhái megtévesztésig hasonlóak voltak a rendőrök egyenruhájához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×